LAAT ME LEREN is een initiatief van onderstaande ouders en (ex)leerlingen.


Karsten Duyvis (student, theaterwetenschappen)
Op de middelbare school had ik veel moeite met het feit dat ik, als leerling, niet serieus werd genomen. Waarom is het schoolsysteem zo gestructureerd dat de leraar altijd de "wijze" is, die de "domme" leerling even gaat bijbrengen wat hij/zij allemaal moet weten. Sinds ik op de universiteit zit voel ik me weer serieus genomen, en vind ik het, wonder boven wonder, leuk om te leren, in de discussie te gaan met docenten en mijn eigen mening te vormen. Dit werd in mijn middelbareschooltijd onderdrukt. Geef leerlingen meer vrijheid, zeggenschap en neem ze nou eindelijk eens serieus, het zijn ook gewoon mensen.

Helcia Cino (moeder, visual artist)
Op de middelbare school heb ik het enthousiasme en de leergierigheid van mijn beide kinderen zien inzakken. In plaats daarvan kwam stress, frustratie en vermoeidheid. Het werd mij duidelijk dat veel zaken in het onderwijs in dienst staan van het systeem, niet het kind.


Ditte Blankert (student culturele antropologie)
Ik ben Ditte en ik vond als leerling de lessen, het huiswerk, de toetsen, de vroege schooltijden en de werkdruk niet leuk. Ik was hierin niet de enige. Waarom wordt dit als normaal gezien? Leren en ontwikkelen als jong mens kan leuk zijn en vrij en zonder stress, waarom is dat niet normaal? Laat mij leren! Geef mij als jong mens de mogelijkheid om als gelijke te worden behandeld en zelf mee te kunnen bepalen over hoe ik leer en ontwikkel. Daarom werk ik mee aan de beweging.


Marleen Vermeulen (moeder - PRconsulent)
Ik ben Marleen Vermeulen, moeder van een dochter van twee en een zoon van vier jaar. Sinds kort ben ik ook actief binnen de beweging Laat me leren. Niet vanuit negatieve ervaringen met het onderwijs, maar omdat het me raakte toen ik hoorde in wat voor schoolsysteem kinderen en jongeren tegenwoordig zitten. Mijn zoon zit sinds kort op de basisschool, dus wij staan als ouders aan het begin van de keten. Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan verbeteringen in het onderwijs via Laat me leren. Ik ben communicatieprofessional en vanuit die blik denk en doe ik mee.


Revellinho Hamel (rapper)

Ik ben Revellinho en ik ben toen ik een jaar of 7/8 was, gelabled als een jongen van 3 jaar waar later niks van terecht komt in de maatschappij. "Doktoren" en "specialisten" constateerden dit en zeiden dat ik uiteindelijk zal eindigen op een sociale werkplaats. Hierdoor heb ik een jaar zonder school gezeten, geen enkele school wilde mij aannemen en ben daarna naar speciale scholen verwezen. Ik vind dit allemaal onterecht en ik wil niet dat de volgende generaties zulke dingen mee hoeven te maken. Daarom heb ik besloten mij aan te sluiten bij Laat me Leren om voor die generaties te strijden en dit probleem positief aan te pakken en te laten veranderen. De afgelopen jaren heb verschillende baantjes gehad en ben ik bezig met engelstalige rap shows in het binnen en buitenland. Niet bezeren maar laat me leren ! 

 


Astrilde van der Laan (moeder)

Ik ben Astrilde van der Laan.

Moeder van een zoon van bijna 18.
Hij worstelt al zijn hele leven met school.
Ze zeggen dat scholen samenwerken met kind en ouder
Maar in de praktijk werken ze alleen samen met het systeem.
Wat mijn zoon vind doet er totaal niet toe en dat verdient hij niet. 
Daarom wil ik mijn steentje graag bijdragen voor beter onderwijs.
Het kan zo anders. 

 


Annamaria Doppenberg (moeder - tekstschrijver)

 

 


Quintus Backhuis (docent)

 

 


Zeger Ackerman (student natuurkunde)

 

 


Sacha Nederlof (student)

 

 


Sterre Nederlof (student)

 

 


Berrit Nederlof (middelbaar scholier)